Me

Voimakat on toiminimeni eli minä olen Voimakat. Mutta tämä akka ei toden totta ole synnyttänyt kaikkea yksin. Ihminen on luotu elämään monikossa, yhteydessä toisiin ihmisiin ja koko luomakuntaan.

”ME” on japania ja tarkoittaa silmää. Me tarvitsemme toisiamme voidaksemme tulla nähdyksi ja nähdäksemme paremmin ja avarammin.

Kiitos rakkaat voima-akat Anu Ahmajärvi ja Katja Rontu sekä upeat yhteistyökumppanit, jotka takaatte, että kurssitarjontaa on ollut ja tulee olemaan avarakatseisesti ja laajalla skaalalla.

Mottoni Viktor Franklin sanoin:

Pimeyttä ei voi poistaa, mutta valoa voi aina lisätä!

Ja omin sanoin:

Tulenkantaja, kunnes tulee kantajat!

Anumari

”Ansku”

Karlsson

Kasvoin syntymiseen

toukokuusta helmikuuhun

synnyin kasvamiseen

helmikuisena lauantaina

viime vuosituhannella

Maantieteellisesti vaellukseni on kulkenut pitkin poikin Suomea, Usaa, Japania, Espanjaa sekä rinkka selässä pitkin maailmaa. Kotini on siellä missä sydämeni on ja sydämeni kulkee mukana minne menenkin.

Valmistuin lääkäriksi vuonna 1999 ja olen toiminut työterveyslääkärinä vuodesta 2008. Aiempaa työkokemusta minulla on terveyskeskus-, sairaala- sekä päihde- ja lastensuojelutyöstä. Olen ollut perustamassa ja luotsaamassa päihdeongelmaisille nuorille tarkoitettua hoitokotia Savossa.

Olen ajanut itseni nurkkaan ja polttanut karrelle useita kertoja elämässä ja oppinutkin jotain näistä kokemuksista. On tärkeää tunnistaa oman jaksamisensa rajat. Keho on pettämätön kumppani elämänmatkalla ja sitä kannattaa paitsi kuunnella ja vahvistaa, myös helliä ja hoivata.

Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisena työterveyslääkärinä ja koen tekeväni työtä, jolla on merkitys.  Voimakat on yritykseni toteuttaa syvempää missiotani. Parantava kohtaaminen itsen, toisten ja luonnon kanssa puhuttelee syvästi.

Olen ikuinen opiskelija. Etsintäni ja uteliaisuuteni on kuljettanut minua psykodraamaopintoihin ja toiminnallisen ryhmätyön ohjaajaksi, seksuaalineuvojaksi, tiibetiläisten äänimaljojen pariin ja sointukylpyohjaajaksi, kuppauksen kurssille ja luontoyhteysohjaajakouluttajaksi.

Omaa psykoterapiaa olen käynyt yhteensä neljän vuoden ajan. Se on ollut välttämättömyys voidakseni työskennellä toisia ihmisiä auttaakseni. Voin auttaa toisia vain sen verran kuin olen suostunut itse kohtaamaan kipuni ja syöverini.

Luonto, taide ja luominen ovat oman hyvinvointini avain ja tuovat iloa elämään. Kirjoittaminen on tapa olla olemassa, hahmottaa itseni, satuilla ja tulla todeksi. Lukeminen on kuin keskustelua toisten kanssa ja avartaa maailmankaikkeuttani. Rumpu ja äänimaljat saavat minut läikehtimään. Ne vapauttavat etsimään ikiomaa rytmiäni. Koen vahvasti olevani osa luontoa. Minussakin on vuodenajat, kuunkierrot, vuorovedet, upposuot, tulivuoret, tähtien tuike ja kaipaus.

Olen kahden aikuisen tyttären äiti ja kahden lapsenlapsen ikionnellinen mummo. Jan on ollut elämäni mies, antoisa sielunkumppani ja matkatoverini, jonka suureksi surukseni menetin kesällä 2022. Mutta rakkaus ei koskaan kuole, vaan se on ehtymätön luonnonvara, kun vain uskallamme antautua yhteyteen!

Ympärilläni on klaani, johon kuuluu kuusi lasta kumppaneineen. Omat, rakkaat ihmiset ja ystävät ovat elämäni suola ja soppa. Asun tällä hetkellä matkailuautossa, mikä sopii minulle erinomaisesti. Olen kotona ja matkalla yhtaikaa. Mummo’s Moving Castle eli Mummon Liikkuva Linna on useimmiten parkissa lastenlasten lähettyvillä.

Tykkään leppoisista aamuista, pitkitetyistä kahvihetkistä ja ruisleivästä, verevistä keskusteluista, hiljaisuudesta, aamusivuista, kävelystä, saunomisesta ja uimisesta luonnonvesissä kesät talvet, lukemisesta, kirjoittamisesta, nyyhkytarinoista, valokuvista, koruista, räystässuihkuista, ikoneista, kundaliinijoogasta, popcornista, delfiineistä, Astor Piazzolasta, kynttilän ja nuotion loimusta, vuorista, kivistä, merestä, järvistä, joista, peuroista, korpimetsistä, korpeista.


Jos haluat kuulla ääneni ja ajatuksiani mm. luontoyhteydestä, pääset alla olevan linkin kautta kuuntelemaan, kun keskustelemme sydämemme kyllyydestä Kati Reijosen kanssa Hengenmenot-podcastissa:

https://anchor.fm/hengenmenot/episodes/Miten-saisimme-korjatuksi-rikkinisen-yhteytemme-luontoon-e1gthrh

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: